Certificering en duurzaamheid

Kapsenberg van Waesberge neemt kwaliteitsborging en klimaatverandering serieus. We maken prachtig drukwerk maar willen het milieu zo min mogelijk belasten.

 

KvanW voldoet al jarenlang aan de strenge kwaliteitsnorm ISO 12647 (Certified Offset). Deze norm beschrijft tot in detail waar kwaliteitsdrukwerk aan moet voldoen volgens een internationale standaard.

 

Wij werken met een ISO-milieuzorgsysteem volgens de norm ISO 14001. Dit betekent het gebruik van milieuonvriendelijke stoffen minimaliseren, restproducten verantwoord afvoeren en afvalstoffen zoveel mogelijk recyclen. Daarnaast verminderen we energiegebruik waar het kan en werken we aan een neutrale CO2 voetafdruk.

 

Een certificaat waarmee wij aantonen dat wij gebruik maken van duurzame grondstoffen zoals papier is voor ons vanzelfsprekend. Dit keurmerk van de Forest Stewardship Council ® voor houtproducten en papier garandeert een verantwoorde productie, goede arbeids- omstandigheden en sociale voorzieningen voor betrokken werknemers in productielanden. Zie ons certificaat.

 

Wij voldoen aan de criteria en verplichtingen voor Duurzaam Inkopen van drukwerk.

 

Wij werken bewust met Movenext, een webhoster die CO2 neutraal werkt door het stroomverbruik te compenseren.